lördag 18 september 2010

Höstutmaningen plagg 2 och 3

Det är så kul att ha kommit igång med att sy till sig själv så här har det sytts flera plagg på kort tid och fler är på gång. (Min utmaning blir kanske snarare att "sy ihop paketet och binda samman med plagg som matchar fler än ett för just nu blir det ganska spretigt färgmässigt :-)) Först ut är i alla fall den topp jag hade påbörjat så smått redan när förra inlägget skrevs:


Mönstret är singoallan frå S&S som jag använt många gånger vid det här laget. Tidigare bara i vävda tyger dock så det här var premiär för jersey. Närmare bestämt viscosejersey från S&S höstkatalog. Jag blev helt kär i det tyget så det kommer nog att beställas mer av. Det är SÅ mjukt och följsamt - en fröjd att hålla på med och superskönt att bära. Det är resår i halsringningen på denna men bara "till lyst" satte jag ett par öljetter med korta snören och tofsar gjorda av Mouliné-garn mitt fram.

Även nästa topp är sydd i tyg från nämnda katalog. Mönstret är DETTA tidigare obeprövade men nu konstaterat trevliga mönster från samma beställning. Tyvärr var dagsljuset redan borta när bilden togs så den ser mörkare ut än vad den är. På S&S-katalogens framsida ser man hur det ser ut i riktigt ljus:Slutligen en live-bild på den senare toppen tagen i kvällsmörkret av min hjälpvilliga 4-åring.Ett nytt plagg - ännu en kjol men av helt annan modell än föregående - är påbörjad och hyfsat långt framskriden så den hittar nog in här i bloggen inom ganska kort.

4 kommentarer:

Anonym sa...

trean var grym!
/Y

á Yeliqa sa...

Oj va du är snabb!!! Topparna blev jättefina. Härliga färger :)

Hello sa...

Men hjälp! Jag har knappt hunnit börja tänka! Fin blir du också!

ett tu tre sa...

Vilka snygga toppar du har sytt.
Det översta tyget klämde jag lite på när jag var på Stoff och stil förra veckan, och nu när jag ser din uppsydda top ångrar jag att jag inte köpte en bit av det med mig hem.

Jättefint!