fredag 2 oktober 2009

Här händer det grejer!

Mest utanför syhörnan då så bloggen har varit stilla ett tag men för att kompensera lite för det får det bli ett lååångt inlägg med sånt som faktiskt blivit klart senaste tiden:



Först ut en fleecejacka som lägligt blev klar till kylan kom. Den är sydd utifrån Meedom&Meedoms form 2 med en "freestylad" krage som blev precis som jag ville ha den. Röda fleecen och mudden är från Stoff & Stil, blå respektive lime fleece är från IKEA-filtar, vikresåren kommer från världens bästa Bibbi.



Byxorna i brun Hilco-manchester från NeaNobelle skulle från början ha haft linning med knapp men när jag skulle klippa till linningen insåg jag att jag klippt bakfickor av den biten och nån annan tillräckligt stor fanns inte. Lösningen blev mudd både uppe och nere och det var nog egentligen bättre för dom såg ut att bli lite nätta i längd annars till min långa busunge. Mönstret är Welinders och mudden kommer från SoS. På bakfickan broderade jag "Goding" i gul jeanstråd, med hjälp av symaskinen, vilket blev snyggt men inte kom med på bild.



Sista bilden i mitt ovanligt långa inlgg är på en väska som faktiskt är min första beställning någonsin från någon som inte är i kompiskretsen. Sydde för en tid sen en i samma modell till sonens faster och det var det som genererade en beställning på en i samma modell men i övrigt ganska fria händer. Resultatet blev enligt ovan. Tyger kommer från SoS liksom kantbandet, fodret är ett återanvänt lakan. I väskan finns en knappförsedd ficka i samma som yttertyget. Mottagaren blev jättenöjd vilket var jätteskoj!

På fredag är det syfestival som gäller! Tjohoo! Blev en av de glada som vunnit entrébiljett hos NeaNobelle så då kan jag ju lägga dom slantarna på mera tyg istället. Jag är säker på att det går att tränga in liiite till i gömmorna :-D

4 kommentarer:

Helena sa...

Fleecejackan är jättefin! Kul med syfestival, jag kunde inte gå på den vi hade här på västkusten förra veckan.

Hello sa...

Gahh, måste åka till Leksand med dottern! Sååå irriterande!

Snygga kläder du fått till!!

Beata sa...

Mycket fint du sytt!

Heimlaga sa...

Visst är det kul att få en beställning från någon man inte känner! Och det var en fin väska!