torsdag 5 november 2009

Ursäkta bloggtorkan!


Det har varit väldigt klent med inlägg i den här bloggen senaste tiden och det har sin förklaring i att jag hittat Han med stort H och för tillfället umgås mer med honom än med symaskinerna :-)

Här är i alla fall ett av de få alster som kommit till sen sist - en pirattröja i Johanna Ahlards härliga pirattyg. På bilden syns både fram och baksida. Jag använde ett tröjmönster från Ottobre som jag sytt tidigare men då i lager-på-lager-variant. Pekka hette modellen men jag minns inte vilket nummer den kommer ifrån. Den är ganska slimmad i modellen till skillnad från många andra hos Ottobre. Jag valde att göra svarta ärmar då jag tyckte det blev mest effektfullt. Blev väldigt nöjd med resultatet. På tröjan har jag använt min nya 3-lagers kantbandsapparat som jag köpte på eBay efter att ha sett en liknande hos Gekko. Min passar tyvärr dåligt till CoverPron (snarare inte alls!) men genom att hålla fast den själv fick jag ändå till det. Dimensionen heter 9/16 och den är egentligen för stor för min maskin men jag gillar verkligen den bredd som blir på kantbandet. Skall se om jag kan hitta en lösning på fastsättningsproblemet!

9 kommentarer:

Ceci sa...

Snygg tröja! Jag har inte sytt något i mitt pirattyg ännu, mönstret är lite för stormönstrat för min lille killes kläder ännu tycker jag...

Vad underbart det låter att du har träffat Han!

Gulligan sa...

vilken underbar ursäkt;);) så mysigt!!! Fin tröja..

LumLum sa...

En härlig anledning till att inte umgås med sina symaskiner. :) Tröjan är jättefin.

märkvärdig sa...

superfin tröja! superfint tyg. och superbra anledning att inte sy så mycket :-)

Y sa...

härligt!! å snygg tröja dessutom

Heimlaga sa...

Så roligt, och lycka till!
Piraterna är jättefina, jag kanske kunde få det lilla jag har kvar att räcka till en långärmad tröja också. Annars finns här bara sommarpirater.

Jenny Mårtensson sa...

Jätte snygg tröja!

Hello sa...

Det var väl typ den bästa anledningen nånsin att låta maskinerna stå! Grattis!

Men snygg tröja blev det när de väl blev använda!

Busiga ungar sa...

Klart den bästa ursäkten för din bloggtorka....Lycka till!!!!