måndag 7 september 2009

Stiltje i bloggen men inte i syhörnan



Nu har det varit lugnt i bloggen ett tag men det har inte berott på syuppehåll utan snarare tvärtom. Plaggen ovan har kommit till den senaste tiden och mer är på gång.

Tröjorna är bägge sydda efter Meedom&Meedom form 1. Den vänstra i randig trikå från Jofotex, enfärgad brun dito från lokala tygaffären och ribbad muddväv troligen från Jofotex den, med men minnet sviker :-) Höger tröja är sydd i molntyg från JNY-design kombinerad med Eisertikå från "Trikå-Eva". Mudden är från S&S. Till den senare användes CoveProns aviga täcksöm och det blev inte perfekt men acceptabelt.

Velourjackan är sydd i den underbara Hilco-velouren "Lenny" i kombination med mörkt limefärgad velour från Jofotex. Mönstret kommer fån en gammal Ottobre. Dragkedjan är måttanpassad av fantastiska Bibbi - tack!!Såg en grymt fin Lenny-matchning hos Älsklingsbarn/Älsklingsfrö för länge sen och det var därifrån jag fick idén till ärmarnas färg i den här, betydligt "höstigare", kombon. Mudden även här från Jofotex. Byxorna slutligen har mudd från samma ställe men själva tyget från Mjukatyger.se. Mönstret är en omritad varian av Meedoms Form 1.

Härligt med lite nya höstkläder i sonens garderob! Nu skall här sys lite vävda byxor att mixa och matcha med är tanken...

3 kommentarer:

Y sa...

snyggaste lennyn på länge!

Gekko sa...

Vilken härlig kombination! Lenny måste förresten vara svår att sy i? Och då menar jag att tyget är så underbart fint att det är svårt att våga! :-) I vilket fall var den riktigt snygg, och resten av alstren också!

Cecilia & Busiga ungar sa...

Den randiga "jackan" är helt underbar. Allt var så klart fint men Lenny var i en klass för sig...