tisdag 28 juli 2009

Senaste Sytt på Godingfronten

Det duggar inte tätt mellan inläggen så här i semestertider - finns ju så mycket annat att pyssla med när man lever torparliv. Några saker har dock sytts och först ut är en present till R som fyllt tre år:


Den första är en singoallatopp ur Ottobre som förekommit i bloggen tidigare i annat tyg och skjortklänningen i kanintyg är sydd efter ett mönster ur boken "Sy och sticka till Barnen" av Wägner/Söderström. Tyger från S&S och Åhlens, blomma från lokala tygaffären och knappar från loppis i Strängnästrakten)Plaggen överlämnades i en matchande liten sydd väska och de blev uppskattade av mottagaren - Kul!

Nästa plagg ut är en "Murar-skjorta" till sonen. Den klipptes ut på syjuntan innan sommaren men blev klar härom dagen. Mönstret är en kombination av Meedoms mönsterdelar och Gynther/Solbergs beskrivning av knappsprundssömnad. Krage och manchetter är egna. Blev riktigt nöjd med knäppningen då det var första gången jag sydde den typen av sprund. Sonen gillade skjortan som känns jätteskön (tyg från tygvaruhuset)och den kommer passa ett bra tag - perfekt!



Även nästa plagg, ett par shorts, klipptes till hemma i "storstaden" men blev färdiga härom dagen på torpet. De är tillklippta utifrån Welinders byxmönster men alla detaljer är djorda på frihand efter eget huvud. Tyget kommer från Bauhaus nedlagda tygavdelning. Är inget större fan av camo-tyg men på ett torp utan rinnande vatten är det onekligen ganska praktiskt...


Slutligen en härlig sommaraftonsbild på sonen avnjutandes kvällens skörd från ägorna. Åh vad härligt det är med vilda smultron och hallon på tomten!! I LÖÖÖV my torp!!!!

5 kommentarer:

Sandra sa...

Vilka fina kläder!

Gillar allra bäst skjortklänningen längst upp.

Helena sa...

Jättefina kläder! Murarskjortan är hur snygg som helst!

Y sa...

så mycket fint!! min favorit år kaninklänningen. Suverän,

Moi! sa...

Å vilka söta plagg! Kul att du tittade in hos mig så att jag kunde hitta dig!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.