onsdag 15 juli 2009

Här har det faktiskt sytts några sömmar!De mönstrade kuddarna som redan från början var tänkta till den då ännu vagt planerade soffsängen påbörjades på sista syjuntan innan sommaren och blev klara lite senare här på torpet. Överkastet/överdraget blev sytt igår. Helvita cylinderkuddar med överdrag kommer från Kamprad.

Den nya soffsängen var inte bara ihopsnickrad och sovbar igår kväll utan faktiskt färdgmålad också!!*Klappar mig själv stolt på axeln för ett väl utfört jobb*. Mormor har invigt bädden i natt och godkänt den.

Tyget till de mönstrade "glad-kuddarna" kommer från ett påslakan fyndat på loppis för 25 kronor. De stängs med dragkedjor fyndade på Tradera 10st för 50 kr (inklusive porto) och innerkuddarna är aningens hopträngda 12-kronors huvudkuddar från IKEA. Rätt högt KPK-värde där! (KPK-Kudde Per Krona).
Tyget till överdraget är fyndat på rea i en torp-lokal gardinaffär. Lite speciellt med sängen är att den mäter hela 230 cm så utöver den vanliga madrassen beställde jag en måttanpassad bit som även denna då täcks av överdraget. De kronor jag "sparade" på det höga KPK-värdet försvann raskt på specialbeställningen av madrass och än mer på de parkeringsböter jag drog på mig medan jag hämtade den i city. Kom ihåg till framtiden får bli att lära mig läsa parkeringsskyltar, inte bara det som står överst. Morr.

Sen bilden togs igår har soffan kompletterats med två cylinderkuddar bakom gladkuddarna, med överdrag sydda efter samma modell som ikeas men i det rutiga överdragstyget.

Kan hända sys det lite mer inom kort men gäster har anlänt och fler kommer i morgon inför sonens 3-årsdag som är på fredag så det dröjer nog litegrann! Skall inte sitta här och blogga utan umgås nu. Simma lugnt!

2 kommentarer:

Kånkarong sa...

Ser mysigt ut. :) Man blir väldigt nyfiken på torpet i Småland efter alla inlägg!

Heimlaga sa...

Oj vad du jobbar på/med ditt torp, jag blir ju trött bara av att läsa om det! Men mysigt ser det ut!