söndag 9 augusti 2009

Triss i tröjor m.m.


Tröj-chock! Ja det kan man nästan kalla det när jag efter en ganska lång både sy- och bloggtorka plötsligt slänger ihop tre tröjor och ett par badbyxor på ett dygn! Har kanske börjat vänja mig vid det som kallas vardag - d.v.s. att plötsligt arbeta igen efter många veckors ledighet?

Well well, trissen i tröjor består av två T-shirts och en långärmad, alla sydda utifrån Meedom&Meedoms form 1 Stl 98 och klippta med jacklängd utan sömsmån.
T-shirten till vänster är sydd i ett skalbaggstyg som jag vill minnas kommer från Tygvaruhuset, tröjan till höger är sydd i JNY-Designs bloggvärldsberömda husvagnstyg och T-shirten i mitten, min egen favorit, i ett tyg jag fyndade en liten stuv av på loppis för en femma. Tyger har med mycket av sånt en liten kille, eller tjej med för den delen, kan önska i form av motorcyklar, rymdraketer, verktyg och fotbollar m.m, allt i smala bildsektioner varav flera är fotografiska och detaljrika. Klicka gärna på bilden för att se bättre. Kul annorlunda tyg som dessutom är supermjukt och skönt - perfekt kombination alltså! Halsringningarna är gjorda av S&S muddväv.

Badbyxorna slutligen slängdes snabbt ihop när vi skulle till R:s familj och bada i lördags. Tyget köpte jag för länge sen, kan vara upp mot 20 år sen(!) så det fanns på hyllan. Kanske inget jag skulle köpt idag till att sy badbyxor till sonen av men jag tycker dom blev en kul färgklick! Till mönster använde jag Meedom&Meedom i form 1, urvuxen storlek, kan ha varit 80. Blev lagom i alla fall och byxorna har använts både till pool och skärgårdsbad under gångna helgen. På sjön såg jag förövrigt något som troligen hade fått en del sybloggare att gråta blod - en tjej som låg och solade på ett stooort fint lakan(?) med Jon Blund - hon visste uppenbarligen inte vilken skatt hon satt på på om hon istället för att lägga det att blekas i sanden hade lagt ut den på Tradera!

3 kommentarer:

Velkommen til min kreative verden sa...

Her var det mye fint. Jeg ser du er flink til å sy. Fin logo du har: )

Hello sa...

Vilket helgerån! Kunde du inte bytt med nått du hade? Eller erbjudit dig att köpa det?

Fina tröjor! Jag är helt såld på husvagnstyget! Ska sy av det turkosa till mig själv tänkte jag!

Anonym sa...

Underbara badbyxor! Jättehäftigt tyg.