tisdag 27 december 2011

Tyst i bloggen men det pysslas på...

...så här kommer en liten uppdatering på vad som skapats sen sist:



På syfestivalen hade någon av utställarna sytt upp kuddar typ som den mönstrade på bilden och dom var så fina att jag ville göra såna till mig själv. Nu pryder två stycken min sköna soffa tillsammans med de petrolfärgade kuddarna sydda av fusksiden köp i Thailand förra året. "Mönstret" är enklast möjliga - klippta på frihand och med tre sömmar på overlockan och sen en kortsida för hand. Det jag inte är helt nöjd med är att kuddarna inuti har småklumpigt fiberfyll - jag vill hellre ha dun då dom håller bättre form. Vi får väl se om jag försöker hitta duninnerkuddar i rätt storlek och gör om innan jag tröttnat på tyget och vill förnya?



Materialet till "boan" kommer också från Syfestivalen. Ett garnnystan som på nån kväll eller två blir en boa. Helt i min smak då jag gillar snabbt resultat. (Ett pågående projekt som inte riktigt är i min smak är mitt livs första par sockar. Stickade på tunna stickor i tunnt garn. Vi får se vilket år dom blir klara...men jag tänker inte ge upp! Och när dom är klara kommer dom i bloggen. Sen blir det nog aldrig mer så tidskrävande sockar igen men man vet ju aldrig...)

Eftersom jag snöat in lite på stickning och virkning igen gjorde jag slag i saken för att få lite ordning och reda på stickor och virknålar:





Himla nöjd med fodralet som är gjort på frihand. Gör jag något fler skall jag dock göra en förbättring och det är att ha en flik upptill som viks över stickorna och hindrar dom från att ramla ut ifall fodralet hålls åt "fel" håll. Man lär så länge man lever!

Tack för att ni inte ger upp att titta förbi här trots stundtals väldigt sporadiska inlägg och GOD FORTSÄTTNING!

1 kommentar:

Krajamaria sa...

Så fina kuddar! Fin färgkombination. Kan tipsa om att IKEA har avlånga kuddar med dun i för 30-40 kr/st. Angående Dubai och Egypten så går det inte att jämföra, även om jag försökte nu när jag var där med två veckors mellanrum. Jag gillar Dubai mkt mer än Hurghada som vi var i över julen. Mejla mig så kan jag tipsa mer om Egypten ifall du reser dit. :)