torsdag 4 november 2010

Snart bär det av....


...till varmare land och det har därför blivit en del somrigt sytt mitt i höstutmaningar och vintertidsmörker. Hade gärna visat upp klänningarna på provdocka men det blev ju lite fel där så det får bli en "miljöbild" istället.

Första klänningen är gjord utan mönster. Sydde ihop tyget på full bredd till en tub och smockade med gummitråd på underspolen. Tråkigt att sy varv på varv men helt klart värt besväret i slutändan. Tunna axelband syns inte på bild. Klänningen kan också dras ned på höften och användas som kjol.

Nästa klänning är sydd efter samma modell som den jag sydde tll en kollega nyligen. Justerade upp storleken lite på känn och i slutändan, efter en del klippande, blev den lagom. Till den en matchande scarf som kan bäras runt halsen, i håret eller vad man känner för.

Till sonen har det blivit två linnen med ugglor från Jofotex respektive Znok. CoverPron har använts till samtliga plagg och vi är för stunden hyfsat goda vänner.

Finns förövrigt en provdocka (Stl Small) kvar om någon är intresserad - läs i så fall mer HÄR. Dock med en rättelse - det är inte nåldyna på toppen som jag skrev - har jag tydligen missuppfattat eller drömt :-)

I morgon bär det av på Syfestival - Vi ses där?!

1 kommentar:

Botilda sa...

Du är så inspirerande! Gissa vem som ska titta efter solklänningstyg på syfestivalen i morgon.