lördag 9 oktober 2010

Klänning till kollegan


Klänningen ovan fick jag av min kollega som bad mig försöka sy en likadan för den här var en riktig favorit som hon hade använt tills det gått maskor i den och nu var den helt enkelt slut. Helst ville hon ha en precis likadan men det är ju inte det lättaste att trolla fram! Materialet är någon form av stretch-satin med skönt fall. Kollade alla webbshopar jag kunde hitta men hittade inget liknande och kollade även Tradera men ingen lycka där. Köpte ett tyg med liknande fall men helt annat mönster och överräckte den till kollegan som blev glad att få en ny trots att tyget var ett annat:



DÅ dök TYGET upp på tradera. Var helt enkelt tvungen att buda hem det. Härom dagen kom det - skickat från Thailand! Det är inte samma tyg men å så nära - lite ljusare, lite andra blommor och inte lika stretchigt - men ändå super. Nyss blev klänningen klar och det skall bli kul att se vad kollegan säger på måndag för den här är ingen exakt kopia men den är nog det närmaste man kan komma i alla fall. Den gamla klänningen användes som mönster till kopiorna.

1 kommentar:

Hello sa...

Att hon skulle kunna få en exakt likadan hade hon väl ändå inte räknat med! Otacksamt uppdrag i så fall :) Men så väldigt nära du har kommit. Det är imponerande i sig. Liksom arbetet med att rita av och få till en likadan! Bra gjort!