torsdag 11 juni 2009

Laptop-väskaSen jag skaffat min lilla laptop har jag suktat efter snygga väskor och fodral på Etsy - finns SÅ mycket fint där! Men tänkte att det skall jag väl kunna fixa i alla fall nästan lika bra själv et voila!! Ett "custom made" fodral som skyddar mot "dust & scratches". Perfa inför stundande torparliv. Yttertyget är från IKEA, fodret från loppis, knappar från Dollys. Fodralet är vadderat med två lager fleece. De svarta "knapphyskorna" som dessvärre försvann när jag lekte med bilden är från början hårsnoddar.

Appropå torparliv vill jag inte alls stressa min hemliga sommarswapsvän men nästa torsdag morgon bär det av till torpet på lite obestämd tid och sånt som landar i brevlådan från torsdag och framåt kommer jag inte se innan jag kommer hem och än mindre blogga om. Bara så du inte undrar varför det eventuellt inte dyker upp något här på ett tag! Då har jag ju å andra sidan nåt kul som väntar när jag kommer hem!

6 kommentarer:

Lilla NovaK sa...

Vilken fin laptopväska! Vilken kanonidé att göra den själv! Har inte varit inne hos dig innan, men jag kommer garanterat tillbaka!

Busiga ungar sa...

Oj, vilken jättesnygg väska....Yttertyget är verkligen jag. Underbara färger. Ha det så himla skönt på torpet och hoppas ni får kanonväder...

Botilda sa...

Bara att gratulera!

Anonym sa...

Hemliga swapkompisen här. Har varit helt tokigt med saker så ditt paket skickas dessvärre först imorgon torsdag - dagen innan midsommar. Tänkte ha varit ute i god tid men så blev det i sista minuten ändå. Så tråkigt att du inte får med det till torpet fast å andra sidan har du ju då något trevligt att se framemot när du kommer hem! Hoppas du kommer gilla det!

Anonym sa...

Åh vad fin - jag blir superinspirerad! Lite nyfiken på hur du sydde fast hyskorna som är fd hårsnoddar. Har du fler bilder eller kan förklara närmare? Tusen tack på förhand! Mvh Saga

Katarina sa...

Saga! Snoddarna lade jag helt enkelt emellan när jag sydde ihop lockets yttertyg och foder med overlock. Mätte så de kom på samma avstånd från ytterkanterna och såg till att det var lagom mycket av "snodd-öglan" som stack ut. Sen förstärkte jag genom att köra med raksöm några gånger fram och tillbaka på overlocksömmen. Det är egentligen ingen påfrestning på hyskorna eftersom knapparna sitter precis så att hyskorna håller om men det är bra att stärka eftersom snoddarna är ganska smala och annars kanske vill smita ur sömmen. Hoppas du förstod hur jag menade nu :-)