torsdag 16 juni 2011

2-årspresent till lilla T

På nationaldagen fyllde kompisent dotter T 2 år och i present av undertecknad fick hon bland annat den här:Samtliga tyger kommer från Stoff& Stil och mönstret kommer från en gammal Ottobre. En blus som jag förlängt. Den cerisa spetsen i nederkant kommer från Jofotex.Kantbandet har jag gjort själv. Är det bara jag som tycker att det går enklare/snabbare att göra snedslå utan en snedslåveckare? Jag brukar börja med sån men det slutar med att jag kör utan för den gör som varken från eller till känns det som...

Utöver klänningen syddes ett par tights med blommor och insekter på - även det ett (trikå)tyg från Stoff&Stil - samt en liten väska att ha viktiga saker i. Gissar att den senare nog var den present som gick hem mest hos födelsedagsbarnet själv medan kläderna förhoppningsvis gick hem hos mamma. Ingen av dessa fastnade på bild tyvärr.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt fin! Vilken härlig färgkombination det blev med snedslån!
Jag har aldrig använt snedslåveckare men har hört att det kräver en del träning...
Vet du förresten vilket nummer av Ottobre som ursprungsmönstret finns i?
/Malin

Singh sa...

Tjusigt! Fin fina tyger. Det ljusgröna m cirklar har jag, men visste inte att den passade så fint med deras rutiga... Det rosa kantbandet pricken över i!

Katarina sa...

@Malin: Det är blusen Polkadot från Ottobre 1/2008. Jag förlängde den och så kapade jag visst av ärmarna med. I tidningen är blusen svart med prickar.

Viktoria sa...

Jättefin verkligen!