söndag 3 maj 2009

Sy Retro Helg!

Har trots skinande sol och härligt vårväder tillbringat nästan hela helgen inomhus. Vi var några sybloggare som samlats för att under tre dagar sy på temat retro. Ett spertrevligt initiativ från HugOlle och Babuschkadockan där undertecknad deltog tillsammans med Tilde Textil, Kånkarång, Rino, Snork och FamiljenM. Några hade jag träffat innan och några var nya ansikten på bekanta bloggar. Jag lyckades trots pollensnuva i kombination med gammal hederlig förkylning få ihop några alster och dessa syns på bilderna. Skjortorna är snarlika de jag sydde till A i 2-årspresent nyligen men större för att passa min blivande treåring. Mönstret är från Gynthers Sy till barnen, dock förlängda en bra bit. Tyget är härliga loppisfynd.

Nästa bild visar min personliga favorit - ett set i mönstrad frotté. Jag har utgått från Meedon&Meedon form 1 för en smal silhuett men anpassat den till än mer retro stil genom att göra en riktig snibbkrage. Gjorde även en ficka att lägga snäckskal eller andra strandfynd i. Till "skjortan" sydde jag en matchande Beppehatt. Frottén och den härliga dragkedjan är loppisfynd, röda lakansväven kommer från Dollys.

Påbörjade även ett par projekt till - klippte ut en omlottoverall i stretchfrotté och ritade mönster till en jacka...resultat kommer framöver....förhoppningsvis :-)

Stort tack till HugOlle som hade fixat allt så bra i lokalen, lagat mat, bakat bullar m.m. och stort tack till allihop för en supertrevlig helg!

6 kommentarer:

mammaM sa...

Ja det var så mysigt! Du har sytt så fina saker. Frottésetet är underbart!

snork sa...

Tack själv!
Det var en fantastisk helg, jag har redan abstinens! Så himla kul att träffa alla och sååååååå lyxigt att å toksy 3 dar i rad!
Och tack änen gång för skjutsarna fram o tebax, det räddade syhelgen för mig!
Kram Linn - snork-

HugOlle sa...

Tack själv tjejen! Det var verkligen superroligt att träffas. Jag kommer nog arrangera fler såna helger. Frotté-setet var verkligen "to die for"!!

Kramis

rino sa...

Tack själv!
Frottéskjortan är helt underbar, och ännu snyggare irl:-)

Kaoz sa...

Kule skjorter, og nydelig frottèsett!! =D

Retro Elephant sa...

Fina saker du syr och en trevlig blogg!

Har en trevlig tävling på min blogg, gå gärna och kika!

//Lina